hero background

omscholen tot schilder

Start jouw traject via Schildersvakopleiding

Scroll naar beneden

Breng je carrière aan het rollen

Vastgoedonderhoud heeft de toekomst en biedt jou verschillende uitdagingen om in te stromen en door te groeien. Heb jij altijd al de stap willen maken naar een uitdagende baan waar jouw technisch inzicht, handige vaardigheden en de passie om dingen weer mooi te maken allemaal samenkomen?

 

Zit je niet meer op je plek in je huidige baan, heb je momenteel geen werkgever of staat jouw baan vanwege de economie op het spel? We bieden jou een versneld omscholingstraject naar een toekomst in vastgoedonderhoud. We leiden je op bij een locatie van Schildersvakopleiding in samenwerking met een arbeidsbemiddelaar en plaatsen je bij 1 van onze aangesloten leerbedrijven.

HOE werkt omscholen?

Binnen het vastgoedonderhoud zijn er verschillende uitdagingen. Ligt jouw passie in het maken van dingen, dan past de switch naar vakschilder, glaszetter, straler, spuiter of bijvoorbeeld timmerman. 

 

Nadat je je contactgegevens hebt achtergelaten, word je gebeld voor een intake. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar jouw wensen en welk traject er mogelijk goed bij jou past. Voor de meeste trajecten doen we eerst een bekwaamheidstest. Daar wordt gekeken naar hoe goed jouw huidige skills zijn (en hoe snel we je kunnen opleiden).

IN max 10 WEKEN OPGELEID

En dan? Als er genoeg aanmeldingen zijn, starten we een traject bij de Schildersvakopleiding bij jou in de buurt. Afhankelijk van je traject leer je de basis die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Dat kan van 15 dagen tot en met 10 weken. 

 

Iemand van het bemiddelingsbureau gaat voor jou op zoek naar een geschikt leerbedrijf. Dat bemiddelingsbureau is Opstap, Faber of Meestersgilde, afhankelijk van waar jij woont. Het schildersbedrijf is altijd een erkend leerbedrijf dat jou goed kan begeleiden. Dan loop je een aantal weken mee bij het bedrijf, zodat je ook in de praktijk de belangrijkste vaardigheden leert (en natuurlijk je nieuwe collega’s leert kennen). Daarna krijg je een arbeidscontract van minimaal 6 maanden bij dit bedrijf. Na jouw traject ben je ‘geslaagd’ en ontvang je een officieel diploma of deelcertificaat op mbo-niveau. Ben je zelf in contact gekomen via een leerbedrijf in de regio, dan houden we daar rekening mee met plaatsing.

DIRECT SALARIS 

(OF BEHOUD VAN UITKERING)

Een veelgestelde vraag is hoeveel je gaat verdienen tijdens de opleiding. Dat is afhankelijk van je situatie. Ben je momenteel werkloos, dan krijg je je uitkering van het UWV doorbetaald. Switch je van je huidige baan naar dit traject, dan ontvang je tijdens de opleidingsdagen geen salaris. Maar bij de start van je werk bij het leerbedrijf ontvang je een prima salaris volgens de cao SAVG. De hoogte ervan is afhankelijk van je leeftijd en ervaring. Ook handig om te weten: De volledige opleidingskosten worden voor je betaald. 

omscholen? de trajecten starten weer vanaf augustus

Nieuwe aanmelding voor omscholingstraject via Wij onderhouden van

Heb je geen baan? Vul dan in 'geen baan'

Deze 60 bedrijven hebben leerplekken

6 veelgestelde vragen

1. Hoeveel kost de opleiding? – Niks, nada, noppes. Wij vergoeden de complete opleiding voor je, inclusief materialen.

2. Hoeveel ga ik verdienen? – Ben je nu werkloos, dan ontvang je tijdens de opleiding gewoon je uitkering. Switch je van baan naar baan, dan ontvang je tijdens de opleiding geen vergoeding. 

Na de praktijkopleiding en vanaf de start bij het leerbedrijf krijg je salaris betaald volgens de cao SAVG.

3. Hoe kom ik in contact met een leerbedrijf? – Dat regelen wij voor je. Heb je al wel contact met een schildersbedrijf, laat het ons weten en we houden er rekening mee.

4. Ik heb 2 linkerhanden. Hoe weet ik of ik dit kan? – Geen zorgen. We doen eerst een bekwaamheidstest. Merken we dat je geen aanleg hebt, dan helpen we je graag met het vinden van een andere uitdaging.

5. Waar ga ik de opleiding volgen? – We hebben verschillende locaties van Schildersvakopleiding om je op te leiden. We zoeken altijd een locatie die het dichtst bij jou in de buurt is en waar op dat moment een groep gestart is. Dat is altijd binnen 45 minuten reizen.

6. Wanneer start de opleiding? – Vaak kan je binnen een paar weken al aan de slag.

Jij zorgt goed voor Nederland, wij voor jou

uitstekende
Arbeidsvoorwaarden

Een mooi salaris, een goed pensioen, vrije dagen en regelingen om gezond te blijven.

volop kansen
om te groeien

Groei door in jouw tempo en volgens de route die je samen uitstippelt. 

Up-to-date kennis

Complete opleidingen, vaktrainingen en e-learnings. Beschikbaar via je werkgever of de brancheorganisatie.

Werk dat
er toe doet

Maak mensen blij met mooi resultaat en draag bij aan de verduurzaming van Nederland. 

dit zijn onze partners: