hero background

Partners

Voor omscholing via Schildersvakopleiding

Scroll naar beneden

samen leiden we de volgende generatie vakmensen op

Opleiden doen we niet alleen. Al jaren werken we intensief samen met Schildersvakopleiding, Opstap, Faber en Meestersgilde. Ook staan we goed in contact met gemeentes, het UWV en lokale werkgeversservicepunten. 

opstap

Opstap organiseert sinds 2017 diverse leerwerktrajecten waarbij honderden mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt succesvol werden omgeschoold tot beginnend schilder of stukadoor. Ook maken veel mensen uit diverse branches gebruik van deze praktisch gerichte opleidingen, omdat ze op zoek zijn naar heel ander werk. Opstap regisseert het complete traject van werving, selectie en financiering, tot de afspraken en planning met de vakscholen (waaronder een inzetbaarheidstest), de opleiding en uiteindelijke het bemiddelen naar werk. En dat inclusief begeleiding, coaching en de nazorg.


De successen staan niet los van de al jaren uitstekende samenwerking met diverse organisaties, zoals gemeentes, UWV (landelijk samenwerkingsconvenant met Opstap), de landelijke vakscholen, werkgeversverenigingen (waaronder OnderhoudNL) en diverse gespecialiseerde organisaties, o.a. re-integratiebedrijven.


Opstap is inmiddels PSO-gecertificeerd (*), hoogste trede en top-10 in de branche, op basis van deze resultaten.

faber voor schilders

Of je aan het begin van je loopbaan staat, of al een ervaren schilder bent. Faber helpt je bij de start van jouw loopbaan, doorgroeien, specialiseren en meer. Mooi werk, zekerheid, een goed salaris en werk dicht bij huis. En naast dat we op werkgebied jouw leven makkelijker maken, doen de we dat ook privé. Hoe we dat doen, en wat we doen?

 

 

faber voor bedrijven

Heeft jouw bedrijf moeite met het vinden, verbinden en opleiden van personeel? Welk HR-vraagstuk jouw schildersbedrijf ook heeft, Faber helpt je verder. Van werven, opleiden, en verbinden tot het uitbesteden van werkgeversrisico’s. En zelfs het compleet uit handen nemen van alle personeelszaken. Wat je van Faber mag verwachten? 

 

meestersgilde

Meestersgilde is 20 jaar werkgever van en voor vakmensen in bouw- en vastgoedonderhoud en zijn er dagelijks ruim 750 vakmensen dankzij Meestergilde aan het werk. Deze vakmensen zijn werkzaam op mooie projecten voor toonaangevende bedrijven. Ieder (vak)mens is uniek en verdient persoonlijke aandacht. Hierbij is het superbelangrijk dat persoonlijke kwaliteiten op de juiste waarde worden geschat. Alleen als dat gebeurt word de samenwerking een succes!

 

Meestersgilde geeft vakmensen de aandacht die zij verdienen middels de inzet van persoonlijke Meestersgilde-begeleiders. Deze persoonlijke begeleiders dragen er zorg voor dat de juiste vakman op de juiste plaats bij het juiste bedrijf bezig is met zijn vak. Als je werkzaam bent voor Meestersgilde is er uiteraard oog voor persoonlijke ontwikkeling middels te volgen scholingsprogramma’s. Op deze manier leveren wij altijd maatwerk!

 

Op basis van bovenstaande werkwijze bedient Meestersgilde bedrijven uit de sector. De inzet gebeurt middels vakmensen die bij ons in loondienst zijn, maar ook middels zzp’ers die zich via Meestersgilde laten bemiddelen. De vakmensen van Meestersgilde bewijzen daarbij dat kwaliteit op projectbasis écht bestaat. Uiteraard is de bijbehorende administratie rondom de inzet van de vakmensen tot in de puntjes geregeld en ontzorgen wij alle partijen van A tot Z.

de vakopleiding voor schilders

Met 26 locaties en 1.100 leerlingen is Schildersvakopleiding de grootste opleider van schilders. De opleiding tot schilder is een BBL-opleiding. Dat betekent dat je voornamelijk werkt bij een leerbedrijf in de buurt, je krijgt 1 dag per week praktijkles op onze opleidingslocatie van het ROC en je krijgt gelijk goed betaald volgens de cao SAVG.

 

Omdat de seizoenen in ons vak behoorlijke invloed hebben op het werk, passen we daar soms de scholing ook op aan. Dat betekent dat je soms 5 dagen per week bij het bedrijf werkt en dan in de winter je lessen volgt. Voor zij-instromers bieden we soms avondschool aan.

 

Schildersvakopleiding is een 2 of 3-jarige mbo-opleiding (niveau 2 of 3) waarin jij wordt klaargestoomd om als schilder te werken aan toffe projecten. Eventueel kan je daarna zelfs doorleren tot restauratieschilder, calculator of misschien wil je wel voor jezelf beginnen.

 

Het leerbedrijf zoeken wij voor je. Ken je al een bedrijf of dragen zij je aan, dan helpen we jou om daar je opleiding te volgen.

 

omscholen

meld je direct aan

Nieuwe aanmelding voor omscholingstraject via Wij onderhouden van

Heb je geen baan? Vul dan in 'geen baan'

Deze 60 bedrijven hebben leerplekken

Jij zorgt goed voor Nederland, wij voor jou

uitstekende
Arbeidsvoorwaarden

Een mooi salaris, een goed pensioen, vrije dagen en regelingen om gezond te blijven.

volop kansen
om te groeien

Groei door in jouw tempo en volgens de route die je samen uitstippelt. 

Up-to-date kennis

Complete opleidingen, vaktrainingen en e-learnings. Beschikbaar via je werkgever of de brancheorganisatie.

Werk dat
er toe doet

Maak mensen blij met mooi resultaat en draag bij aan de verduurzaming van Nederland.