Glaszetter

Scroll naar beneden

word glaszetter – een vak met toekomst

Je werkt vaak samen in een team met andere vakmensen, zoals de timmerman en de schilder, om ervoor te zorgen dat het glas op de juiste manier wordt geïnstalleerd en afgewerkt. Je taken omvatten het opmeten van ramen en deuren, het snijden van glas op maat, het installeren van glas in frames en het afdichten van het glas om te zorgen voor optimale isolatie en veiligheid. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het vervangen van beschadigd glas en het uitvoeren van reparaties aan ramen, deuren of bijvoorbeeld een winkelruit.


☑️ Je helpt Nederland verduurzamen met het plaatsen van isolatieglas

☑️ Je maakt gebouwen nog mooier met verschillende toepassingen van glas

☑️ Huiseigenaren of winkeliers zijn blij om jou te zien bij glasschade

glaszetter – een vak 

met toekomst

 

Werk aan mooie projecten, met alle toffe toepassingen van glas en met goede arbeidsvoorwaarden, zoals een goed salaris. Vind vacatures voor glaszetter en leer het vak van de echte professionals. Ben jij op zoek naar een baan waar je direct aan de slag kan en zekerheid hebt voor langere tijd? Word glaszetter bij een bedrijf aangesloten bij vakorganisatie OnderhoudNL.

zo ziet jouw dag als glaszetter eruit

 

Glas heeft toffe toepassingen. Denk aan isolatieglas waarmee je helpt Nederland te verduurzamen. Of werk aan veiligheid met brandwerend of inbraakwerend glas. Luidruchtige buren? Daar is akoestisch glas voor. En glas wordt vaak gebruikt omdat het gewoon heel mooi is in grote villa’s, kantoorpanden of overheidsgebouwen. Jouw dag start met een planning en gaat vervolgens aan de slag op locatie. Je werkzaamheden bestaan uit verschillende soorten glas plaatsen, het bedenken van oplossingen en het adviseren en meedenken met de klant. Soms als de klant schade heeft, dan ben jij er om dit te herstellen. Dit doe je vaak in een team met hardwerkende en leuke collega’s.

Jouw kansen als glaszetter

Glaszetten is een bijzonder en specialistisch vak. Maar wist je dat schildersbedrijven of bedrijven die groot onderhoud uitvoeren ook mogelijkheden bieden voor jou om het vak te leren. Het is jouw taak om de gebouwen in Nederland te verduurzamen, veiliger te maken of gewoon mooier te maken. Je werkt met toffe hulpmiddelen om het glas met zuigknappen nauwkeurig in het kozijn te krijgen of wat denk je van een elektrische spinkraan om het zware glas een paar meters hoog te tillen. En die kan jij met een joystick bedienen. Elke dag is anders en je komt veel mooie plekken. Het is belangrijk dat je goed communiceert en vertrouwt op je team, zodat je samen werkt naar een mooi resultaat. Je werkt vaak lekker buiten en je moet natuurllijk wel het inzicht van een echte vakman of vakvrouw hebben. En anders leren we je dat. Denk je na een tijdje meer verantwoordelijkheid aan te kunnen? Dan zijn er altijd mogelijkheden om door te groeien naar voorman of teamleider.

van starter tot ervaren vakkracht

Heb je geen of weinig ervaring? Dan krijg je vaak de kans om het vak in de praktijk bij je werkgever te leren en word je gecoacht door je team. Of volg de tweejarige mbo niveau 2 opleiding Glaszetten in Nieuwegein. Met het volgen van trainingen kan je de benodigde certificaten halen, zoals VCA of hoe je veilig een hoogwerker bedient. Vraag ernaar tijdens je sollicitatie. Heb je al wel ervaring en zoek je meer uitdaging? Kijk dan naar de functies die wat meer verantwoordelijkheid brengen. Succes!

Goede Arbeidsvoorwaarden

Een mooi vak met goede arbeidsvoorwaarden volgens de Cao SAVG, een goed salaris en de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen om verder te groeien. Werk dat je met trots en passie uitvoert met uitzicht op een langer dienstverband. Waar je zowel zelfstandig als in een team aan de slag kan.

Hoe ga je aan de slag bij een OnderhoudNL-bedrijf? 

Solliciteren kan eenvoudig bij één van onze aangesloten bedrijven. Nog geen ervaring? Vaak is dat geen probleem. Bij de meeste bedrijven krijg je de tijd om het vak te leren. Je kan er ook voor kiezen om de Schildersvakopleiding te volgen en bij een leerbedrijf direct praktijkervaring op te doen. Of laat je gratis omscholen.

vind jouw nieuwe baan als glaszetter

Deze bedrijven hebben vacatures

Jij zorgt goed voor Nederland, wij voor jou

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

uitstekende
Arbeidsvoorwaarden

Een mooi salaris, een goed pensioen, vrije dagen en regelingen om gezond te blijven. 

Volop kansen om te groeien

volop kansen
om te groeien

Groei door in jouw tempo en volgens de route die je samen uitstippelt. 

Up-to-date kennis

Up-to-date
kennis

Complete opleidingen, vaktrainingen en e-learnings. Beschikbaar via je werkgever of de brancheorganisatie.

Betekenisvol vakwerk

Werk dat
er toe doet

Maak mensen blij met mooi resultaat en draag bij aan de verduurzaming van Nederland.