'Mijn ervaring als loodgieter komt goed uit'

Hayal, allround onderhoudsmedewerker bij De Variabele- Hendriks SGR

Scroll naar beneden

Ontdek het verhaal van hayal

Hayal werkte jaren als loodgieter in Syrië, tot daar de verschrikkelijke oorlog uitbrak. Hij kwam met zijn gezin naar Nederland en solliciteerde al vrij snel op een vacature bij De Variabele- Hendriks SGR. Zijn technisch inzicht, ervaring als vakman en servicegerichte werkhouding sloten naadloos aan op de functie. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het team.

Lees meer over de functie allround onderhoudsmedewerker

1001 vaardigheden op 1 project

Hayal werkt inmiddels al een paar jaar bij De Variabele- Hendriks SGR. Het bedrijf uit Berghem verzorgt vooral renovatie en onderhoud bij vastgoed van woningcorporaties in Noord-Brabant. Naast schilderwerk en glaszetten, wordt zo’n beetje alles in de huurwoningen aangepakt, waaronder keukens en badkamers. De werkzaamheden van Hayal bestaan vooral uit kleine reparaties, timmerwerk en vervangen van hang- en sluitwerk. Natuurlijk komen ook zijn vaardigheden als loodgieter goed van pas in de woningen en gebouwen waar hij met het team het dagelijks onderhoud verzorgt. Je moet wel echt een vakbekwame duizendpoot zijn om dit te kunnen, of zoals ze bij De Variabele- Hendriks SGR zeggen: een Handige Harrie.

samen de klus klaren

Hayal haalt vooral plezier uit het werken met collega’s en het delen van elkaars vakkennis. Zijn collega’s merken op dat iedereen met hem wegloopt, zelfs de bewoners waar hij en zijn team vaak over de vloer komen. Op het project werkt Hayal vrijwel altijd samen met collega Rien. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoudswerk en komen ze langs als er iets gerepareerd of gerenoveerd moet worden. Of ze doen al het voorbereidend werk voor als de schilders de kozijnen en deuren gaan opknappen. Het werken in een team spreekt Hayal ook erg aan. ‘Samen de klus klaren en altijd denken in oplossingen, want elke situatie is toch weer anders. Dat maakt het ook leuk.’

werk doen wat je leuk vindt

Hayal weet goed wat hij wil en dat was voor hem ook de reden om te solliciteren voor de baan als onderhoudsmedewerker. Vaak vinden vakmensen uit Syrië, maar ook Eritrea of recent Oekraïne via zij-instroomtrajecten werk in vastgoedonderhoud. Hayal had gelukkig al de juiste vaardigheden, waardoor hij snel aan de slag kon. Dat deed hem besluiten op de vacature te reageren. Of zoals hij zegt: ‘Gewoon bellen, werk doen dat je leuk vind en mensen helpen met het opknappen van hun woning.’ Binnen De Variabele- Hendriks SGR lopen er op elke vestiging wel een aantal ‘Handige Harries’ rond. Het is een steeds populairder wordende functie, vooral bij bedrijven die werkzaam zijn in renovatie en onderhoud. En biedt veel afwisseling, kansen om je vakmanschap te tonen en mogelijkheden om door te groeien.

vind net als Hayal ook een baan als allround onderhoudsmedewerker

Onze bedrijven onderhouden van jouw project 🖤 

Met onderhoud aan jouw woning, kantoor of monument zorgen we dat Nederland langer meegaat. We staan voor kwaliteit, vakmanschap en verduurzaming. Wij zorgen dat jouw eigendom er weer mooi bij staat. Op zoek naar een bedrijf voor jouw project?

Vind een OnderhoudNL bedrijf

Jij zorgt goed voor Nederland, wij voor jou

uitstekende
Arbeidsvoorwaarden

Een mooi salaris, een goed pensioen, vrije dagen en regelingen om gezond te blijven. 

volop kansen
om te groeien

Groei door in jouw tempo en volgens de route die je samen uitstippelt. 

Up-to-date
kennis

Complete opleidingen, vaktrainingen en e-learnings. Beschikbaar via je werkgever of de brancheorganisatie.

Werk dat
er toe doet

Maak mensen blij met mooi resultaat en draag bij aan de verduurzaming van Nederland.