hero background

Decoratie-/ restauratieschilder

Scroll naar beneden

Als decoratie-/ restauratieschilder ben je verantwoordelijk voor het behoud, herstel en de reconstructie van historische schilderwerken.

Je werkt aan diverse projecten, variërend van oude kastelen en kerken tot kunstwerken. Voordat de restauratiewerkzaamheden beginnen reinig je de oppervlakken. Om het originele uiterlijk en de integriteit van het schilderwerk te herstellen, gebruik je traditionele technieken en materialen. Je bent ook betrokken bij het onderzoek naar de oorspronkelijke kleuren en het aanbrengen van nieuwe verflagen met respect voor de historie. Bij de werkzaamheden gebruik je specialistische gereedschappen en apparatuur.

Waarom kiezen voor het beroep decoratie-/restauratieschilder?

1. Expert in traditionele restauratietechnieken

Als decoratie- / restauratieschilder is het belangrijk om vertrouwd te zijn met traditionele schildertechnieken en materialen. Je werkt met authentieke methoden, zoals het gebruik van lijnolieverf, pigmenten en het toepassen van verguldingstechnieken. Je krijgt de mogelijkheid om je kennis te delen en te werken aan prestigieuze projecten met een rijke historie.

2. Passie voor cultureel erfgoed

Als restauratieschilder speel je een belangrijke rol in het behoud van ons cultureel erfgoed. Je krijgt de kans om te werken aan prachtige historische gebouwen en objecten, waardoor je een bijdrage levert aan het behoud van het verleden voor toekomstige generaties.

3. Samenwerking met een divers team van restauratiespecialisten

Je werkt samen met een team van specialisten, waaronder houtbewerkers, stukadoors en historici. Je profiteert van de kennisuitwisseling en de mogelijkheid om samen te werken aan uitdagende projecten. Deze samenwerking zorgt voor een inspirerende werkomgeving.

Hoe word je decoratie-/restauratieschilder bij een OnderhoudNL-bedrijf? 


Ben jij een ervaren en gepassioneerde schilder met een oog voor detail? Heb je affiniteit met het behoud en herstel van historische gebouwen en objecten? Dan is de vacature van deocratie-/restauratieschilder iets voor jou. Solliciteer heel eenvoudig bij één van onze aangesloten bedrijven.

vind jouw nieuwe baan als decoratie-/restauratieschilder

Onze bedrijven onderhouden van jouw project 

Met onderhoud aan jouw woning, kantoor of monument zorgen we dat Nederland langer meegaat. We staan voor kwaliteit, vakmanschap en verduurzaming. Wij zorgen dat jouw eigendom er weer mooi bij staat. Op zoek naar een bedrijf voor jouw project?

Vind een OnderhoudNL bedrijf

Jij zorgt goed voor Nederland, wij voor jou

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

uitstekende
Arbeidsvoorwaarden

Een mooi salaris, een goed pensioen, vrije dagen en regelingen om gezond te blijven. 

Volop kansen om te groeien

volop kansen
om te groeien

Groei door in jouw tempo en volgens de route die je samen uitstippelt. 

Up-to-date kennis

Up-to-date
kennis

Complete opleidingen, vaktrainingen en e-learnings. Beschikbaar via je werkgever of de brancheorganisatie.

Betekenisvol vakwerk

Werk dat
er toe doet

Maak mensen blij met mooi resultaat en draag bij aan de verduurzaming van Nederland.