Omscholen tot schilder

Breng je carrière aan het rollen

Vastgoedonderhoud heeft de toekomst en biedt jou verschillende uitdagingen om in te stromen en door te groeien. Heb jij altijd al de stap willen maken naar een uitdagende baan waar jouw technisch inzicht, handige vaardigheden en de passie om dingen weer mooi te maken allemaal samenkomen?

 

Zit je niet meer op je plek in je huidige baan, heb je momenteel geen werkgever of staat jouw baan vanwege de economie op het spel? We bieden jou een versneld omscholingstraject naar een toekomst in vastgoedonderhoud. We leiden je op bij een locatie van Schildersvakopleiding in samenwerking met een arbeidsbemiddelaar en plaatsen je bij 1 van onze aangesloten leerbedrijven.

HOE werkt omscholen?

Binnen het vastgoedonderhoud zijn er verschillende uitdagingen. Ligt jouw passie in het maken van dingen, dan past de switch naar vakschilder, glaszetter, straler, spuiter of bijvoorbeeld timmerman. 

 

Nadat je je contactgegevens hebt achtergelaten, wordt je gebeld voor een intake. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar jouw wensen en welk traject er mogelijk goed bij jou past. Voor de meeste trajecten doen we eerst een bekwaamheidstest. Daar wordt gekeken naar hoe goed jouw huidige skills zijn (en hoe snel we je kunnen opleiden).

IN 10 WEKEN OPGELEID

En dan? Als er genoeg aanmeldingen zijn, starten we een traject bij de Schildersvakopleiding bij jou in de buurt. Je krijgt in 10 weken een opleiding via 1 van onze Schildersvakopleidingen om de basis te leren die jij nodig hebt voor je uitdaging. Iemand van het bemiddelingsbureau gaat dan voor jou op zoek naar een geschikt leerbedrijf. Dat bemiddelingsbureau is Opstap, Faber, Meestersgilde, Randstad of ActiefWerkt, afhankelijk van waar jij woont. Het schildersbedrijf is altijd een erkend leerbedrijf dat jou goed kan begeleiden. Dan loop je 8 weken mee bij het bedrijf, zodat je ook in de praktijk de belangrijkste vaardigheden leert (en natuurlijk je nieuwe collega’s leert kennen). Daarna krijg je een arbeidscontract van minimaal 6 maanden bij dit bedrijf. Na jouw traject van 18 weken ben je ‘geslaagd’ en ontvang je een officieel diploma of deelcertificaat op mbo-niveau. Ben je zelf in contact gekomen via een leerbedrijf in de regio, dan houden we daar rekening mee met plaatsing.

DIRECT SALARIS 

(OF BEHOUD VAN UITKERING)

Een veelgestelde vraag is hoeveel je gaat verdienen tijdens de opleiding. Dat is afhankelijk van je situatie. Ben je momenteel werkloos, dan krijg je je uitkering van het UWV doorbetaald. Switch je van je huidige baan naar dit traject, dan ontvang je een salaris volgens de cao SAVG. De hoogte ervan is afhankelijk van je leeftijd en ervaring. Na de opleiding krijg je je salaris conform onze cao. Ook handig om te weten: De volledige opleidingskosten worden voor je betaald. 

meld je direct aan

Aanmeldformulier omscholingstraject schildersvakopleidingen

Jij zorgt goed voor Nederland, wij voor jou

uitstekende
Arbeidsvoorwaarden

Een mooi salaris, een goed pensioen, vrije dagen en regelingen om gezond te blijven.

volop kansen
om te groeien

Groei door in jouw tempo en volgens de route die je samen uitstippelt. 

Up-to-date kennis

Complete opleidingen, vaktrainingen en e-learnings. Beschikbaar via je werkgever of de brancheorganisatie.

Werk dat
er toe doet

Maak mensen blij met mooi resultaat en draag bij aan de verduurzaming van Nederland. 

10 veelgestelde vragen

1. Hoeveel kost de opleiding? – Niks, nada, noppes. Wij vergoeden de complete opleiding voor je, inclusief materialen.

2. Hoeveel ga ik verdienen? – Ben je nu werkloos, dan ontvang je tijdens de opleiding gewoon je uitkering. Switch je van baan naar baan, dan ontvang je tijdens het traject een vergoeding. Na het omscholen krijg je salaris betaald volgende de cao SAVG.

3. Hoe kom ik in contact met een leerbedrijf? – Dat regelen wij voor je. Heb je al wel contact met een schildersbedrijf, laat het ons weten en we houden er rekening mee.

4. Ik heb 2 linkerhanden en twijfel of ik het kan – Geen zorgen. We doen eerst een bekwaamheidstest. Merken we dat je geen aanleg hebt, dan helpen we je graag met het vinden van een andere uitdaging.

5.